1plans huse, typehuse, helårshuse, sommerhuse, træhuse alt du bør vide

Forside ATB-huse     

  1 plan træhuse og typehuse.

1 plans træhuse er populære , og kan bygges på næsten alle grunde. Alle de viste træhuse kan også bygges som alm typehus. Energimæssigt bruger 1 plans huse lidt mere energi end et tilsvarende halvanden plans hus, fordi overfalden er større. Tilgengæld er indretningen meget nemmere,og der findes masser af planløsninger til et 1 plans træhus eller typehuse generelt.

På halvanden plans huse er man begrænset af trappen der skal passes ind i 2 planer, hvilket gør at der måske findes 6 grundtyper for halvandensplans træhuse, der bliver varieret. Hvorimod til 1 plans træhuse findes der måske 20 forskellige planløsninger der kan varieres i det uendelige.
Mange moderne 1 plans træhuse har separat indgang til en børneafdeling, hvilket er svært på et halvandens plans hus. Ligesom vinkelhuse og loft til kip er blevet voldsomt populære. I nyere parcelhus kvarterer er 1 plans vinkelhuset den dominerende hustype.

 

 Traditionelle murede Helårshuse og træhuse

Normalt kan ethvert muret helårshus også bygges som træhus, der skal laves små justeringer til planløsningen og fundamentet hvis vægtykkelsen er en anden. Men normalt er det så lidt, at det ikke får betydning for husets udseende og funktion. Dvs at man kan tage ethver planløsning man kan lide og bruge den som udgangspunkt til sit helårshus, uanset om det er muret eller et træhus. Dog skal man være opmærksom på at nogle af de store typehus firmaer har specielle “kendetegn” som man ikke bare må kopiere. Der har været sager hvor husbyggere har bygget et helårshus eller træhus, der var en kopi af eks et Lind og Risør hus, og efterfølgende har måttet betale erstatning. Når det er sagt så kan man ikke tage “patent” på et hus, de fleste tegninger til helårshus og træhuse er ikke “nye opfindelser” men kun variationer af eksisterende huse. Så det er tilladt at lade sig inspirere, når man skal bygge sit helårshus eller træhus, men man må ikke kopiere et helt hus.

Helårshuse kontra sommerhuse;

De seneste år har tendensen været at sommerhuse kommmer mere og mere til at ligne helårshuse. Isoleringen øges i sommerhuse så man hurtigt kan sommerhuset op, hvis man kun er på en weekend tur. Sommerhuse bygges stadigvæk som træhuse, men væggene hæves så man får bedre plads og udsyn. Der hvor sommerhuse skiller sig ud i forhold til traditielle træhuse og helårshuse, er beliggenheden, hvor det stadig er vigtigt at der er strand i nærheden, og udendørs aralerne, hvor der lægges endnu mere vægt på store terasser, spa bade og sauna mm. Alle de planløsninger til helårshuse og træhuse du kan finde på disse sider, kan også bruges til sommerhuse.
Formentligt vil tendensen fortsætte; standarden for helårshuse og træhuse vil stige, mere plads og mere luksus, samtidig med at sommerhuse i fremtiden vil ligne mere det vi forbinder med helårshuse idag; god isolering, stor højde og store værelser.>

  Se vores store online Katalog for 1 plan træhuse

106m2 Ellinge 148m2 Thorning 171m2 Jægerspris
114m2 Holeby 154m2 Tåsinge 178m2 Svendborg
130m2 Haslev 155m2 Sønderborg 178m2 Fåborg
130m2 Kattinge 160m2 Maribo 179m2 Undløse
138m2 Vejle 168m2 Solrød 185m2 Amager
147m2 Holbæk 169m2 Dragør

Billeder af 1plans træhuse

træhus i 1 plan med vinkel og karnap
vinkel træhus
Moderne træhus